Femeie, agresată într-un troleibuz
Social 25 iulie 2023, 17:26 | 534

Un nou scandal cu implicarea taxatorilor în troleibuzele din Chișinău. O femeie cu doi copii minori, unul de șapte luni și altul de trei ani, a fost agresată pe linia 24, de către taxatoare, iar apoi și de către șofer. Pasagera le-a reproșat acestora din urmă că nu au ajutat-o să urce cu căruciorul, în care era copilul. Regia Transport Electric ne-a comunicat că a inițiat o anchetă internă.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de luni. Pasagera ne-a povestit că a hotărât să urce în troleibuz de la stația Docuciaev, întrucât băiatul de trei ani obosise să meargă spre casă. Deoarece troleibuzul nu a oprit lângă bordură, a apelat la taxatoare să o ajute cu căruciorul, dar nimeni nu a reacționat.

VERONICA BODOLICO CHIRIȚA, pasagera: "Am încercat să urc de la stația Docuciaev și nu puteam să urc căruciorul. Am rugat pe doamnele din troleibuz ca să mă ajute cumva. Pentru că șoferul nu a staționat lângă bordură ca să pot urca normal. Indignată fiind am întrebat: „Este cumva posibil ca și pentru cărucioare să fie vreun acces la liber ca sa putem și noi să intrăm”."

Femeia a scos telefonul pentru a filma situația, dar taxatoarea l-a smucit și l-a aruncat, speriindu-i copilul.

VERONICA BODOLICO CHIRIȚA, pasagera: "Doamna, revoltată, a început să țipe că: „Noi nu suntem obligați să ridicăm cărucioare. Pe noi nimeni nu ne plătește pentru asta”. Eu i-am spus că dacă nu avem nici rampă nimic, cum să ne deplasă. Atunci șoferul a ieșit din cabină și a zis: „Închide-ți gura că faceți copii și aveți grija când va porniți. Că este tatăl copilului”."

Femeia a depus o plângere la poliție și a anunțat responsabilii de la Regia Transport Electric.

VERONICA BODOLICO CHIRIȚA, pasagera: "Eram în stare de șoc și am încercat să-mi liniștesc copiii. Deja am fotografiat repede troleibuzul și să văd la cine pot să apelez. După asta am apelat la persoanele competente, seara am depus o plângere la poliție pentru comportamentul angajaților din troleibuz."

Purtătorul de cuvânt al Regiei Transport Electric ne-a comunicat că întreprinderea a inițiat o anchetă internă, iar angajații au fost retrași temporar de pe line.

FELICIA RUSU, purtător de cuvânt al Regiei Transport Electric: "Conducătorul și conductorul troleibuzului au fost retrași de la traseu. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă internă și urmează să fie întreprinse toate măsurile necesare. Pana atunci șoferul și taxatorul nu sunt admiși la traseu."

Taxatoarea și șoferul de pe linia 24 de troleibuz urmează să dea explicații cu referire la acest caz. Aceștia riscă să primească sancțiuni disciplinare, financiare sau chiar să fie demiși din funcții.

Opinia ta contează. Comentează!