Paradă inedită la Moscova
Externe 17 septembrie 2019, 15:34 | 943

Demonstraţie de forţă pe străzile din centrul Moscovei. Acolo a avut loc o defilare, dar nu a forţelor armatei ruse, ci a mașinilor care aparţin Primăriei. Printre acestea - sute de autobuze, maşini de făcut curăţenie şi utilaje de deszăpezire. Detalii aflați din următorul grupaj de știri pe scurt.

RUSIA Sute de oameni s-au adunat pe bulevardele din centrul Moscovei pentru a vedea o mică parte din cele peste 46 de mii de vehicule din flota municipalității ruse. Curioșii au admirat mașini de spălat străzile, de strâns gunoiul, dar și utilaje de deszăpezire. Pentru nostalgici au fost expuse și mașini de epocă, folosite pe vremuri pentru transportul în comun din Moscova sau pentru stingerea incendiilor. Cel mai vechi autobuz din colecție datează din 1935. Evenimentul a fost anul acesta la cea de-a 3-a ediție.

FRANȚA Acțiune inedită a activiștilor pentru mediu din orașul francez Lyon. În doar câteva ore, ei au scos peste 100 de trotinete electrice din apa râului Ron, aruncate acolo fie de proprietari, fie de hoți, în încercarea de a scăpa de ele. Fenomenul a căpătat dimensiuni îngrijorătoare, atrag atenția activiștii, care le cer companiilor producătoare să organizeze puncte de colectare a trotinetelor defecte, iar autorităților locale - să amenajeze locuri speciale în oraș, unde acestea să poată fi lăsate în siguranță.

STATELE UNITE Tânăra militantă ecologistă suedeză Greta Thunberg a primit premiul „Ambasador al Conştiinţei” din partea Amnesty International, cu câteva zile înainte de un summit al ONU privind climatul, eveniment ce va fi organizat la New York. Adolescenta a fost aplaudată de studenţii de la Universitatea „George Washington” din capitala Statelor Unite, unde a avut loc ceremonia de premiere.

Opinia ta contează. Comentează!