Pitic și Muruianu, fără diplome
Social 20 martie 2018, 19:58 | 2924

Judecătoarea Curții Supreme de Justiție, Mariana Pitic, care a ajuns în vizorul opiniei publice după ce a spus că și-a cumpărat un Porsche Cayenne cu 11 mii de lei, nu a primit diploma de onoare a Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii CSM au examinat astăzi o listă de judecători, care au fost propuși pentru a le fi acordate titluri onorifice. Nu toți au primit însă distincții.

Pe site-ul CSM a fost publicată o listă cu opt judecători propuși pentru a primi diploma de onoare a CSM. Printre aceștia s-au numărat Mariana Pitic și Ion Muruianu. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a propus ca subiectul să fie discutat în camera de deliberare.

După deliberare, membrii CSM au decis să acorde diplome la 16 judecători. Din lista inițială au fost evidențiați doar Iurie Diaconu, de la CSJ, și Gheorghe Iovu, de la Curtea de Apel Chișinău. Hotărârea Consiliului poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție în termen de 15 zile. Mariana Pitic este o judecătoare care a fost avansată acum doi ani de la Judecătoria Chișinău direct la Curtea Supremă de Justiție, omițând treapta de apel. Pitic a declarat că deține un Porsche Cayenne care ar costa... doar 11 mii de lei şi ar fi în stare avariată. Asta după ce anterior, judecătoarea nu a declarat maşina şi a refuzat să discute cu echipa Jurnal TV despre acest subiect. Iar privitor la Ion Muruianu, acesta este unul dintre judecătorii, care se face responsabili de condamnarea Republicii Moldova la CEDO. Muruianu a fost în centrul unui scandal mediatic după ce i-a numit pe jurnalişti „câini turbaţi“. Tot astăzi, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost anunțat concurs pentru funcția de judecător și președinte al Curții Supreme de Justiție.

Se întâmplă după ce acum două săptămâni, fostul șef al CSJ, Mihai Poalelungi, a fost numit judecător constituțional. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie