Dan McCafferty a fost foarte cunoscut în lumea muzicală, el fiind vocalistul trupei Nazareth de la înființare, 1968, până în 2013
Externe 9 noiembrie 2022, 16:56 | 353

Lumea muzicii este mai săracă. A murit Dan McCafferty, solistul trupei rock Nazareth. Dan a fost solistul grupului scoțian de la înfiinţare, în 1968. A apărut pe toate albumele Nazareth, începând cu 1971, şi a participat la turnee timp de 45 de ani.

"Acesta este cel mai trist anunţ, pe care a trebuit să-l fac vreodată", a scris basistul trupei, Pete Agnew.

Pete nu a vrut însă să detalieze cauza morții: „Prea trist să spun mai multe în acest moment”, a concluzionat acesta în postarea făcută pe Facebook.

Dan McCafferty a fost foarte cunoscut în lumea muzicală, el fiind vocalistul trupei Nazareth de la înființare, până în 2013, anul în care s-a pensionat din motive de sănătate.

Artistul s-a născut în Dunfermline, Scoția. Dan McCafferty, împreună cu ceilalți trei prieteni, Pete Agnew, Manny Charlton și Darrell Sweet, au fondat trupa Nazareth, care a devenit extrem de cunoscută. În 1968, s-au lansat în muzică, fiind influențați de alte trupe precum The Beatles sau The Rolling Stones.

La șapte ani de la lansare, în 1975, trupa a câștigat aprecierea publicului cu albumul intitulat „Hair Of The Dog”, care s-a vândut în peste două milioane de exemplare.

După o perioadă plină de concerte, Dan McCafferty a decis să se retragă. În 2013, artistul își anunță fanii că își dorește ca o perioadă să rămână departe de scenă. Șase ani mai târziu, artistul revine în atenția celui care îi iubeau muzica cu un nou proiect, doar că fără cei trei membri alături de care a scris istorie. În 2019, artistul lansează primul său album solo, intitulat sugestiv „Last Testament”. Tot în acea perioadă, Dan McCafferty anunța că a fost diagnosticat cu bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Ultimul album al formaţiei Nazareth, în care a fost implicat McCafferty a fost "Rock ‘n’ Roll Telephone" din 2014.

Opinia ta contează. Comentează!