Au cucerit medalia de bronz
Social 3 aprilie 2024, 20:10 | 445

Dansatorii Sergiu Maruster și Anastasia Stan au câștigat bronzul la Campionatul mondial de dans sportiv, rezervat seniorilor. Drumul spre succes a fost greu, dar efortul a meritat, spun tinerii.

SERGIU MURUSTER, campion: "Teoretic, pregătirile pentru evenimentul major durează undeva la două luni de zile sau minim cinci săptămâni, în care te antrenezi cinci, șase ori pe săptămână. O zi pentru recuperare. Așa ar fi în mod normal. Doar că de data asta noi am avut o situație mai specială, Anastasia este implicată cu o televiziune din Germania. Noi încercam să ne antrenăm în pauzele de filmări."

Emoțiile au fost mari, spune și Anastasia Stan.

ANASTASIA STAN, campioană: "Fericire la sigur că și ușurare, pentru am putu să ne protejăm titlul cu toate circumstanțele și complicațiile pe care le-am avut. - A doua chestie e că am emisiune live în fiecare vineri, iar asta a însemnat că noi vineri am plecat pe la 00:00, după care ne-am culcat în jurul orei 02:00, după care a fost trenul la 05:00 sau 06:00, apoi am luat trenul și direct la concurs."

Tinerii nu se vor opri aici, pentru că doresc să obțină medalia de aur!

SERGIU MURUSTER, campion: "În luna iulie, dacă nu mă înșel este Cupa Mondială care se desfășoară în China. Un obiectiv mare ar fi anul acesta Campionatul Mondial de Show-uri, care din păcate anul trecut a fost anulat."

Pe 13 și 14 aprilie, Chișinăul va găzdui Campionatului European, rezervat seniorilor, la proba standard, cât și a competiției europene, rezervate sportivilor sub 21 de ani, care vor concura la proba de dans european și latin.

Opinia ta contează. Comentează!