Jurnalul orei 19, 14 August
Jurnalul orei 19:00 14 august 2023, 19:53 | 863

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

45 de angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acuzați că ar fi implicați în acțiuni de destabilizare și spionaj, au părăsit astăzi teritoriul Republicii Moldova. Diplomații și familiile lor au fost urcați în două autocare și duși la Aeroportul Internațional Chișinău. Se întâmplă după ce autoritățile au dispus, în iulie curent, reducerea personalului de la Ambasada Rusiei.

Fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, se află pe lista de sancțiuni a Elveției de la sfârșitul lunii iunie, iar bunurile acesuia ar fi trebuit să fie înghețate. Oligarhul încearcă însă să evite acest lucru, scrie presa elvețiană. Acesta ar vrea să-și păstreze vila de lux, de pe malul lacului Geneva, care îi aparține în acte soției sale.

Agricultorii au ieșit din nou la proteste. Membrii asociației „Forța Fermierilor”, care s-au adunat astăzi în fața Guvernului, spun că solicitările lor anterioare au fost ignorate de autorități.

Odesa a fost atacată masiv nopatea trecută cu drone și rachete. Apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să le intercepteze, dar resturile căzute au produs pagube și incendii la sol. Loviturile aeriene au ucis la Herson șapte persoane, inclusiv o familie întreagă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie