Victorie pentru cel mai controversat premier
Externe 10 aprilie 2018, 14:39 | 1619

Situația din Ungaria pune pe jar Uniunea Europeană. În urma alegerilor parlamentare de duminică, partidul premierului euro-sceptic Viktor Orban a ieșit învingător, asigurând astfel o continuitate regimului anti-european și de cenzură. Unii europarlamentari sunt de părere că tacticile autoritariste ale lui Orban, inspirate de Rusia, ar putea provoca probleme serioase în cadrul blocului comunitar.

Un oponent al Uniunii Europene, euro-scepticul Viktor Orban şi-a asigurat cel de-al treilea mandat succesiv de premier al Ungariei, după victoria de duminică a partidului său la alegerile parlamentare. Formațiunea sa conservatoare naţionalistă a obținut 133 din cele 199 de mandate ale parlamentului.

De-a lungul anilor, Viktor Orban, un prorus, şi-a format un cerc trainic de oligarhi, care beneficiază de contracte cu statul și care, totodată, sunt vizați în numeroase anchete de corupție. Orban este cunoscut și pentru măsurile împotriva organizaţiilor nonguvernamentale și a luptei sale aprige cu migrația musulmană în Europa. Premierul maghiar a dat de înţeles că va continua pe acelaşi drum ca şi până acum.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie