Parlamentul a votat demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocat al Poporului
Politic 9 decembrie 2021, 17:44 | 991

Parlamentul a demis-o astăzi pe Natalia Moloșag din funcția de Avocat al Poporului și a declarat postul vacant. ”Pentru” au votat 82 de deputați. S-a întâmplat în ciuda faptului că Moloșag a solicitat Parlamentului anularea cererii sale de demisie, depusă anterior.

Proiectul privind demisia Nataliei Moloșag a fost citit de către deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac.

GRIGORE NOVAC, deputat BECS: "Prin Proiectul de Hotărâre nominalizat se constată încetarea înainte de termen a mandatului de Avocat al Poporului a Nataliei Moloșag în legătură cu demisia acesteia urmare a înregistrării în Parlament a cererii de demisie a doamnei Moloșag. Stimați colegi, proiectul 385 a fost votat de 82 de deputați. Vă mulțumesc."

Până la identificarea altei candidaturi, funcția de ombudsman va fi îndeplinită de către avocatul pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu. Legislativul a luat decizia chiar dacă de dimineață, Oficiul Avocatului Poporului a publicat pe Facebook un anunț, în care se arată că Natalia Moloșag a solicitat deputaților anularea cererii de demisie. Decizia a fost luată în urma constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului, dar și pentru că Natalia Moloșag nu vrea să pericliteze activitatea instituției, se arată în mesaj.

Natalia Moloşag a demisionat după ce a recunoscut că asistentul ei, Dumitru Godorog, a fost condamnat pentru proxenetism, dar a decis să-i dea o şansă de integrare în societate. Ea a mai precizat că nu a comis nicio ilegalitate şi bărbatul a cumulat mai multe funcţii în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, printre care cea de fost şofer, pază de corp şi chiar electrician şi muncitor în domeniul construcţiilor. Toate acestea le-ar fi făcut gratuit. Natalia Moloşag a fost aleasă Avocat al Poporului la începutul lunii septembrie curent, cu votul deputaţilor PAS.

Opinia ta contează. Comentează!