Vehiculele comerciale fără șofer își fac debutul în orașul american San Francisco
Externe 28 august 2023, 17:39 | 267

Vehiculele comerciale fără șofer își fac debutul în orașul american San Francisco. Acolo, doi operatori de taxi au primit permisiunea de la autoritățile statului California pentru a opera non-stop în oraș, cu excepția autostrăzilor, scrie AFP. Taxiurile fără șofer sunt privite diferit de către localnici.

Vehiculele fără șofer au fost salutate ca o modalitate de a face călătoriile cu taxiul mai puțin costisitoare, reducând în același timp accidentele din trafic și decesele cauzate de om, scrie The Guardian. Unii localnici spun însă că acest tip de taxi creează haos în oraș.

Șefa Departamentului de pompieri din San Francisco declara anterior pentru NBC News că linia telefonică a companiei de taxi nu ajută într-o situație de urgență.

JEANINE NICHOLSON, șefa Departamentului de pompieri din San Francisco: "Nu avem timp să sunăm la un număr 1-800 atunci când încercăm să ajungem la un incident pentru a ne face treaba. Are impact asupra siguranței publice și grija mea e că va avea consecințe groaznice la un anumit punct."

Una dintre companiile de taxi a respins criticile la adresa siguranței, adăugând că lucrează constant la îmbunătățirea serviciilor, pe care le prestează. Autoritățile au cerut uneia dintre cele două companii să își reducă la jumătate flota în timp ce sunt investigate două cazuri recente de coliziune, notează AFP.

Opinia ta contează. Comentează!