Fără casă și fără ajutor
Social 23 mai 2019, 11:29 | 12717

Fără casă și făra ajutor. În această situație s-a pomenit o femeie in varsta de 88 de ani din satul Dusmani, raionul Glodeni. Dupa ce nora ei a intrat in posesia casei și a pământului, pe care le avea bătrana, acum singura speranta e la vecini, care ii mai dau o bucata de paine. Din cand in cand ii calca pragul fiul cel mic, dar el este mai des la spital, fiind bolnav. Baiatul cel mare a fost adus mort din Rusia, unde muncea.

Casa, care nu îi mai aparține bătrânei, este una încăpătoare, dar femeia stă într-o cameră de aproximativ nouă metri pătrați. În locuință bântuie sărăcia, iar ograda stă în buruieni.

Femeia spune că i-a lăsat norei, drept moștenire, doar casa, nu și terenul de aproximativ un hectar și jumătate, care urma să ajungă în posesia fiului mai mic.

Peste un timp a aflat că a rămas fără pământ, casa nu îi mai aparținea, iar nora a uitat să îi mai calce pragul. Acum, cei care îi aduc o farfurie cu mâncare sunt vecinii.

Fiul mai mic o vizitează, dar rar de tot, pentru că este bolnav.

Când s-a văzut lăsată în voia sorții, bătrâna a mers în judecată, dar până instanța va lua o decizie, nora nici în gând nu are să aibă grijă de ea.

Despre bătrâna din satul Dușmani, raionul Glodeni, am aflat de la sătenii femeii, care ne-au expediat o scrisoare la redacție, cu rugămintea de a veni la fața locului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie