Complex construit cu bani europeni
Social 12 octombrie 2018, 09:47 | 876

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi, a fost construit unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din Republica Moldova. Acesta poate găzdui competiții regionale și a fost ridicat în cadrul proiectului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Uniunea Europeană a contribuit cu peste 180 de mii de euro pentru ca satul Șerpeni să aibă un complex sportiv de toată frumusețea. La inaugurare au venit și sportivi din stânga Nistrului.

În satul Șerpeni, care are peste 3,5 mii de locuitori, sunt secții de fotbal, volei, baschet, atletică ușoară și lupte libere. Până nu demult, în lipsa unui spațiu, localnicii se antrenau pe rând în sala de sport a școlii. Potrivit primarului Elena Nicolaev, sătenii au susținut de la bun început inițiativa de a construi un complex, au organizat o clacă și au pregătit terenul pentru muncitori. Autoritățile locale au alocat aproximativ 44 de mii de euro pentru ridicarea clădirii. Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiective de infrastructură renovate în cadrul programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie