Atac raider asupra unei companii IT
Social 12 aprilie 2024, 20:20 | 299

Atac raider asupra unei companii IT din Chișinău. Un grup infracțional a falsificat acte și a încercat să sustragă 2,3 milione de lei de pe conturile firmei. Procurorii PCCOCS și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au reținut patru chișinăuieni pentru tentativă de escrocherie. Până a fi capturați, aceștia ar fi reușit să fure o parte din sumă. La operațiune au participat și mascații batalionului cu destinație specială „Fulger”.

Planul de escrocherie asupra companiei IT a fost pus în aplicare începând cu luna decembrie a anului trecut. Mai exact, cei patru chișinăuieni, împreună cu alți patru complici cercetați în libertate, au obținut prin înșelăciune de la administratoarea firmei ștampila și actele de creare a companiei IT ca să intre în posesia unei sume de 140 de mii de euro. Femeia a anunțat însă instituțiile de drept, iar la solicitarea PCCOCS a fost aplicat sechestru asupra a 120 de mii de euro. Între timp, bănuiții ar fi reușit să obțină o parte din sumă.

COMUNICATUL POLIȚIEI: "Până la anunțarea autorităților, după ce au falsificat o procură a companiei pe numele unuia din bărbații reținuți, bănuiții i-au atribuit acestuia în mod fals funcția de administrator. În următoarea fază a schemei, noul „administrator” a încercat să extragă de la o bancă din Chișinău peste 2.300.000 de lei de pe conturile companiei. Operațiunea nu i-a reușit deoarece banca a calificat solicitarea drept suspectă."

Suspecții sunt parte a unui grup infracțional. Aceștia sunt opt la număr, cu vârste între 25 și 50 de ani, domiciliați în Chișinău. Oamenii legii au ridicat de la ei ștampila companiei vizate, telefoane mobile și certificate relevante urmăririi penale. Cu privire la persoanele reținute, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probatoriul acumulat pentru solicitarea aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile, astfel încât aceștia să nu distrugă probe ori să evite să se prezinte în fața procurorilor.

Opinia ta contează. Comentează!