Din casa lor n-a rămas decât scrumul
Social 23 februarie 2023, 19:46 | 415

Patru copii și mama lor au rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa le-a ars acum zece zile. În doar câteva minute, siguranța în ziua de mâne a familiei s-a spulberat. A ars tot. Oamenii nu au nici acte, nici haine. Acum, familia Gripacevschi din satul Ratuș, raionul Telenești locuiește temporar într-o casă din satul vecin.

Acum zece zile, Paulina Gripacevschi și cei patru copii ai săi au fost martorii unei catastrofe. Casa lor, cuibul familiei, a ars ca o torță în doar câteva minute.

PAULINA GRIPACEVSCHI, mamă a patru copii: "Pe 13 februarie, seara când veneam de la grădiniță, am fost și am luat copiii cei mai mici, când veneam acasă de sub acoperișul casei ieșea fum. Am intrat în ogradă, pe cei mici i-am lăsat aici în drum, am intrat în ogradă și mă gândeam că cei mari trebuiau să fie la antrenament, permanent când veneau de la antrenament mâncau și se culcau și îmi era frică zic să nu fi adormit în casă."

În seara aceia au rămas pe drumuri. Fără casă și masă. Fără acte și haine. Mai târziu, oamenii cu inimă mare le-au oferit temporar un adăpost, în satul vecin.

PAULINA GRIPACEVSCHI, mamă a patru copii: "Am deschis ușa deja în casă ardea, nu mai era nimic de salvat. Au ars actele mele, ale copiilor, toate hăinuțele lor, toate bunurile pe care le-am avut în casă, tot ce a fost, tot a ars. Aceștia mici s-au speriat foarte tare, au văzut cu ochii lor când para era tot mai mare, vecinul i-a luat repede până am sunat eu la pompieri."

Paulina Gripacevschi spune că a visat la acea casă întotdeauna, după ce a stat mult timp pe undeva cu chirie. Locuința care acum e doar scrum, le-a fost donată. Acest dar însă nu a fost pentru mult timp.

PAULINA GRIPACEVSCHI, mamă a patru copii: "Casa aceasta ne-a fost oferită de o organizație creștină, ei ne-au ajutat, ne-au sponsorizat."

Femeia își crește singură cei patru copii și spune că acum cel mai mare vis al întregii familii este să se trezească dimineața în casa lor.

Opinia ta contează. Comentează!