Partidul Conservator britanic a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate
Externe 13 decembrie 2019, 18:30 | 1348

Victorie răsunătoare pentru partidul lui Boris Johnson. În urma scrutinului anticipat de ieri, conservatorii britanici au obținut majoritatea în următorul Parlament. Premierul Johnson are acum unde verde pentru a înfăptui Brexitul după bunul plac. La fel de răsunătoare este și înfrângerea laburiștilor, al căror lider a anunțat deja că se retrage din fruntea partidului.

”Cea mai clară victorie a conservatorilor, de la Margaret Thatcher încoace”. Așa califică presa britanică scorul surprinzător reușit de Partidul Conservator, condus de Boris Johnson, la alegerile parlamentare anticipate. Conservatorii au obținut 364 de mandate din cele 650 ale Camerei Comunelor, cu 47 mai mult decât aveau până acum. Asta înseamnă că Boris Johnson a primit un mandat puternic pentru a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană.

De cealaltă parte, opoziția a suferit o adevărată umilință. Partidul Laburist a obținut doar 203 mandate, faţă de 262 la alegerile de acum doi ani. După ce formațiunea a înregistrat cel mai slab rezultat din ultimii 80 de ani, liderul partidului Jeremy Corbyn a anunțat că este pregătit să facă un pas în urmă.

Marea Britanie urmează să iasă din spațiul comunitar pe 31 ianuarie 2020. Noua majoritate conservatoare din viitorul Parlament garantează că, de data aceasta, nu va mai fi nicio amânare. 

Opinia ta contează. Comentează!