Jurnalul Sportiv, 18 Martie
Sport 18 martie 2022, 20:07 | 1315

Au fost stabilite sferturile de finală din UEFA Champions League. Capul de afiș al acestei manșe este partida dintre Chelsea și Real Madrid. Celelalte perechi sunt Manchester City - Atletico, Villarreal - Bayern și Benfica Liverpool. În semifinale, învingătoarea dintre Chelsea și Real se va duela cu cea mai bună echipă din perechea City - Atletico. În fine, învingătoarea dintre Villarreal și Bayern se va duela cu învingătoarea dintre Benfica și Liverpool. Finala din 28 mai se va juca la Paris.

Într-un interviu pentru Marca, Sergiy Stakhovsky, prezent în tranșeele din capitala Ucrainei, a recunoscut că-l încearcă un sentiment de frică, mai ales că-l așteaptă acasă trei copii, însă este pregătit să lupte pentru țara sa până la final. Întrebat care este primul lucru pe care-l va face când se va termina războiul, ucraineanul a oferit un răspuns emoționant: ”Mă duc înapoi acasă. Mă întorc la familia mea și n-o s-o mai părăsesc niciodată”, a spus Stakhovsky.

Meciul dintre Steaua Roșie Belgrad și Glasgow Rangers, din optimile de finală ale Europa League, a fost marcat de un moment special. Fanii echipei sârbe au transmis un mesaj de pace, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia. În tribune a fost afișat mesajul “Tot ce spunem este să dați o șansă păcii”. În plus, fanii au cântat câteva dintre versurile melodiei “Give Peace a Chance”, lansată în 1969 de către John Lennon.

Fostul campion mondial la șah Garry Kasparov, unul dintre cei mai aprigi oponenți ai lui Vladimir Putin, a transmis un mesaj dur cu privire la averile oligarhilor, apropiați ai președintelui Rusiei. Kasparov susține că averile de miliarde de euro ale ”elitei lui Putin”, obținute prin mijloace ilegale, susține el, ar trebui confiscate în întregime și folosite pentru reconstruirea Ucrainei, puternic afectată de bombardamentele din ultimele trei săptămâni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie