Jurnal de călătorii

Nouă ani la rând, capitala Austriei, Viena, se clasează pe prima poziție în topul orașelor cu cea mai bună calitate a vieții din lume. De asemenea, mai multe orașe din Europa de Vest continuă să domine topul acestei liste.

În mai toate țările din vestul Europei se organizează, înaintea postului de Paște, carnavaluri pline de sunet și culoare, care atrag zeci de mii de turiști. Din Franța până în insula spaniolă Tenerife, febra serbărilor de primăvară aduce parade, care alegorice, lumini și întreceri de cântăreți.

Tempoul vieții moderne face ca multe valori și tradiții să treacă în uitare. În localitatea Băhrinești, raionul Florești, datinile sunt transmise din generație și constituie o atracție turistică prețuită de străini. Pe 19 martie, Centrul Socio-Cultural Multifuncțional din "satul cu miros de busuioc" a găzduit o delegație din Estonia. Prânzul la cuptorul cu bucate tradiționale de 100 de ani și vizita câtorva gospodari din sat, au fost doar câteva surprize de care au avut parte musafirii.

Opinia ta contează. Comentează!