Ucrainenii au eliberat orașul Herson
Externe 11 noiembrie 2022, 19:25 | 516

Imaginile zilei vin din Herson! Forțele armate ale Ucrainei au eliberat astăzi acest oraș, care reprezintă un important centru strategic economic și militar. Cu lacrimi în ochi, localnicii i-au întâmpinat cu urale pe eliberatori în centrul orașului, unde a fost arborat steagul ucrainean.

Înainte ca forțele armate ale Ucrainei să ajungă în Herson, oamenii au ieșit să-i aștepte în stradă.

În adresarea sa către națiune, Volodimir Zelenski a anunțat că ucrainenii au eliberat alte noi 41 așezări.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Dar, bucurându-ne, cu toții ar trebui să ne amintim acum și mereu ce înseamnă această mișcare, ar trebui să ne amintim că fiecare pas al forțelor noastre de apărare reprezintă viața luptătorilor noștri. Vieți date pentru libertatea ucrainenilor. Tot ce se întâmplă acum a fost realizat prin luni de luptă acerbă. S-a realizat prin curaj, durere și pierdere. Nu inamicul este cel care pleacă. Ucrainenii sunt cei care alungă ocupanții cu un preț mare."

Presa de la Moscova a publicat astăzi fotografii și videoclipuri cu podul Antonov, distrus lângă Herson. Nu se cunoaște, deocamdată, ce a cauzat prăbușirea acestuia, dar un vlogger rus, propagandist al războiului, a lăsat să se înțeleagă că ar fi fost aruncat în aer de trupele ruse, care s-au retras din Herson. Următoarea trecere a râului Nipru este la peste de 70 kilometri de orașul Herson.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat tot astăzi că a încheiat retragerea trupelor sale de pe malul vestic al fluviului Nipru. Herson este primul mare oraş ucrainean ocupat de ruşi de la declararea războiului de către Putin în Ucraina, pe 24 februarie. În septembrie, armata ucraineană a lansat o contraofensivă puternică. De pe 1 octombrie, forțele armate ale Ucrainei au eliberat zeci de așezări în regiunea Herson.

Opinia ta contează. Comentează!