În ultima ediție a Campaniei „Cunoaște ONG-ul tău” prezentăm organizațiile, care muncesc pentru un viitor mai bun în sate
Social 9 decembrie 2022, 19:53 | 837

Au drept scop dezvoltarea comunitară și implicarea oamenilor din localitățile, în care au crescut și ei. Vorbim despre organizațiile, care fac tot posibilul să fie auziți la nivel național, dar mai mult - în comunitatea lor. În ultima ediție a Campaniei „Cunoaște ONG-ul tău”, lansată de Centrul ”Contact”, cu sprijinul Guvernului Suediei, prezentăm acele organizații, care muncesc pentru un viitor mai bun în satul de baștină.

Asociația “Eco-Răzeni” din raionul Ialoveni a fost creată de un grup de tineri în decembrie 1998.

SERGIU GURĂU, director „Eco-Răzeni”: "Un program se referă la incluziune, pentru că în mare parte lucrăm cu tinerii și tinerele din familii defavorizate."

Iar „Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Moldova” are drept scop informarea persoanelor despre importanța ocrotirii naturii, dar și instruirea jurnaliștilor pe subiectele de mediu.

LILIA CURCH,I director AJMTEM: "Un grup de jurnaliști care scriau active pe subiectele de mediu s-a gândit că pentru a fi mai puternici este nevoie să fie uniți."

Zi de zi, „Asociația băștinașilor din Taraclia de Salcie” din raionul Cahul încearcă să-i motiveze pe oamenii din localitate să devină activi.

IRINA BEJAN, director „Asociația băștinașilor din Taraclia de Salcie”: "Am înțeles că este nevoie de o organizație care sî prezinte atât interesul cetățenilor de pe loc, cât și celor care sunt stabiliți peste hotare."

Un sprijin constant pentru primăria din Căinari, raionul Căușeni, a devenit Asociația de Băștinași „Căinărenii de pretutindeni”.

NATALIA ȘENDREA, director „Căinărenii de pretutindeni”: "Eu am salutat inițiativa, deoarece înțelegeam că acesta este un pas important și foarte benefic pentru noi."

MARIA GHELAN, primar al orașului Căinari, raionul Căușeni: "Toate proiectele implementate de către Asociația de Băștinași „Căinărenii de pretutindeni” au fost susținute de autoritatea publică locală și au fost implementate în orășelul Căinari."

Detalii - sâmbătă de la ora 19:00, la Jurnalul Săptămânii.

Opinia ta contează. Comentează!