Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu Maia Sandu, Natalia Gavrilița, Igor Grosu și Nicu Popescu
Politic 19 decembrie 2022, 21:08 | 614

România va fi mereu alături de Republica Moldova și va continua să se implice activ la nivel internațional pentru o a sprijini. Declarația a fost făcută astăzi, la Chișinău, de către ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu. Oficialul de la București a avut întrevederi cu președintele Maia Sandu, cu premierul Natalia Gavrilița, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu omologul său, Nicu Popescu. ”Au fost discuții substanțiale despre proiectele de cooperare între cele două maluri ale Prutului”, a precizat Aurescu într-o conferință de presă.

Bogdan Aurescu a declarat, în cadrul conferinței comune de presă cu omologul său că Republica Moldova are șansa de a fi singurul stat din lume, care are doi miniștri de Externe. El a dat asigurări că nu există reuniune, întâlnire sau contact diplomatic, pe care să-l aibă fără să menționeze Republica Moldova și necesitatea apărării intereselor cetățenilor săi.

BOGDAN AURESCU, ministrul român de Externe: "România va fi permanent alături de Republica Moldova, atunci când va fi nevoie. Vom găsi soluțiile necesare pentru a face față tutor confruntărilor cu care se confruntă acum sau în viitor Republica Moldova. Am discutat azi despre importanța finalizării la timp a liniei de conectare Isaccea-Vulcănești-Chișinău. Am discutat despre importanța conectării prin linia Suceava-Bălți. Am discutat despre alte linii de conectări - Iași-Strășeni, Smârdan-Vulcănești și altele, pe care le avem în plan."

Bogdan Aurescu a reiterat susținerea deplină din partea României în gestionarea crizelor ample, cu care se confruntă Republica Moldova și în avansarea reformelor necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană, în eliminarea vulnerabilităților în domeniul securității energetice, precum și în îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor.

Opinia ta contează. Comentează!