Partea vătămată în dosarul Petic urmează să vină la proces pentru mărturii
Social 18 iulie 2019, 20:36 | 2323

Sedinta in dosarul lui Gheorghe Petic va continua maine cu participarea la proces a partii vatamate. Femeia care sustine ca ar fi fost violata de ofiterul in rezerva urmeaza sa depuna marturii. Aparatorii vor cere repetat instantei eliberarea lui Petic.

Amintim că este vorba despre un dosar în care ofiţerul în rezervă este acuzat de viol. Petic se declară nevinovat şi afirmă că este un proces iniţiat la comandă de fosta guvernare, după ce el a făcut dezvăluiri despre traficul de ţigări cu implicarea unor demnitari de pe ambele maluri ale Prutului.

Tot în ședința de astăzi, avocații lui Gheorghe Petic au cerut recuzarea completului de judecători în frunte cu Oxana Robu. Demersul apărătorilor a fost însă respins. Avocații au mai cerut instanței eliberarea lui Petic sub garanțiile depuse de cinci persoane, printre care sunt deputata Blocului ACUM Inga Grigoriu și avocata Angela Istrate. Și acestă cerere a fost respinsă. Apărătorii vor cere repetat instanței eliberarea lui Petic, dar sub garanțiile altor câtorva persoane, printre care Stanislav Pavlovschi, Aliona Mandatii, Nona Grigoriev și alți activiști civici.

În acelaşi timp, zeci de oameni au venit la Curtea de Apel pentru a-l susține pe Gheorghe Petic.

Ședința la Curtea de Apel Chișinău va avea loc mâine, începând cu ora 11.00 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie