12 ani după gratii pentru un fost președinte
Externe 5 aprilie 2018, 14:25 | 1802

Fostul preşedinte brazilian își va petrece următorii 12 ani după gratii, pentru fapte de corupție. Ancheta a demonstrat că el a primit drept mită un apartament de lux, de peste un milion de dolari, din partea unei firme de construcţii, în schimbul unor favoruri în adjudecarea unor licitaţii publice.

Luiz Inacio Lula da Silva, fostul președinte al Braziliei în perioada 2003 - 2011, a cerut să rămână în libertate pe durata procesului, însă judecătorii Curţii Supreme i-au respins cererea. Prin urmare, el urmează să ajungă după gratii săptămâna viitoare. Mii de oameni au ieșit pe străzile din Brazilia pentru a cere încarcerarea imediată a acestuia.

Fostul preşedinte al Braziliei neagă vehement acuzaţiile și pretinde că acestea sunt motivate politic, ce au scopul să îl împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale, programate pentru luna octombrie. Potrivit sondajelor, acesta era candidatul cu cele mai mari şanse de a câştiga competiţia electorală. Potrivit legislației braziliene, Luiz Inacio Lula da Silva nu mai poate candida, o dată ce face obiectul unei condamnări. Amintim că succesorul lui Lula, Dilma Rousseff, a fost destituită de la conducerea țării, ea fiind de asemenea, implicată într-un scandal de corupție, ce a provocat o criză economică în Brazilia.

Opinia ta contează. Comentează!