Jurnalul orei 17, 16 Mai
Jurnalul orei 17:00 16 mai 2023, 19:38 | 665

Prezentat de Vasile Luchianu

Au mai rămas două săptămâni până la sesiunea examenelor de bacalaureat. Aproape 20 de mii de elevi din întreaga țară vor trece testul cunoștințelor. Fiind pe ultima sută de metri, absolvenții Liceului „Mircea Eliade” din Chișinău sunt în febra pregătirilor pentru examenele de bac. Profesorii de la acest liceu susțin că mulți dintre elevi sunt gata să facă față testelor.

Examinarea cererii de contestare a deciziei primei instanțe în cazul bărbatului decedat acum doi ani la întreprinderea avicolă din satul Floreni ar putea fi strămutată la o altă instanță de apel. O cerere în acest sens a fost depusă la Curtea Supremă de Justiție de către juristul companiei. Și de această dată au fost invocate aceleași motive: cazul ar fi fost prea mediatizat, iar decizia instanței ar fi influențată de presă. Avocatul succesorului părții vătămate, Daniela Mârza, crede că întreprinderea încearcă să tergiverseze cazul.

Destinul i-a lipsit de fericirea parentală, dar nu și de dorința de a educa. Au devenit mamă și tată pentru copii străini, care aveau nevoie de căldură și grijă. Este povestea soților Angela și Vladimir Falcă din satul Cărbuna, Ialoveni, care au crescut și educat patru copii. Nobila intenție a fost sprijinită de Asociația ”Copil, Comunitate, Familie”, care le-a oferit celor doi oameni buni consultație psihologică și logistică.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie