Oferă adăpost pisicilor din stradă
Social 20 decembrie 2023, 20:15 | 8857

Un bărbat din Chișinău ne dă lecții de omenie prin atitudinea sa față de cei ce nu cuvântă. Antreprenorul Constantin Lisnic a decis într-o bună zi să le facă pisicilor fără stăpân locuri special amenajate, unde să scape de frig și foame. Într-o săptămână, bărbatul a găsit banii necesari și acum felinele au la alegere cinci căsuțe, doar pentru ele. Tânărul vrea să amplaseze prin oraș și adăposturi pentru câini, unde să fie și hrană, și apă.

CONSTANTIN LISNIC, proprietarul unui barbershop din Chișinău: "A venit sezonul rece și nu am putut să rămânem indiferenți. Spiritul civic s-a trezit. Chiar cu copilașii mergeam la plimbare și ne uitam cu pisicuțele de prin ogrăzi, printre blocuri îngheață. Am zis: dă să facem așa o campanie frumoasă, să facem lucruri frumoase. Pisicuțele îmi par așa, mai vulnerabile, mai neajutorate și am zis că e timpul pentru ele, ca să ne axăm. Dar pentru viitor, cred că vom face și pentru căței."

A cheltuit câteva mii de lei, pentru a face lucruri frumoase. L-a ajutat un prieten, care s-a adeverit a fi un bun meșter la făcut căsuțe.

CONSTANTIN LISNIC, proprietarul unui barbershop din Chișinău: "Repejor am fost și am procurat materiale. Camaradul meu a sărit la nevoie și le-a asamblat și cumva repejor totul s-a organizat. Eu cred că în genere, totul se poate de făcut mai simplu decât avem noi închipuire. Au fost niște economisiri proprii, dar nu au fost niște cheltuieli, să-i spun eu un tam-tam. În jur de două-trei mii de lei s-a cheltuit pentru tot. Pentru lucrurile frumoase, eu cred că nu trebuie foarte mari resurse financiare. Cum am mai spus, este de ajuns o dorință să fie."

Mâncarea pentru pisici este procurată uneori și de către clienții lui Constantin.

CONSTANTIN LISNIC, proprietarul unui barbershop din Chișinău: "Noi ne străduim ca mâncarea să nu se termine în căsuțele date și cu ajutorul clienților care merg la barbershop-urile noastre, aduc mâncare. Chiar și recent, ieri un prieten a cumpărat 15 kilograme de mâncare pentru pisici. Sunt cinci căsuțe și sunt amplasate la fiecare filială a noastră. Cum am mai spus, căsuțele noastre sunt dotare cu mâncărică și apă."

Este regretabil însă când unii cetățeni dau cu piciorul în lucrul făcut de alții. Cum s-a întâmplat recent cu una dintre cele cinci căsuțe.

CONSTANTIN LISNIC, proprietarul unui barbershop din Chișinău: "Mai sunt deteriorate de vandali, deja la filiala de la Botanica, o căsuță am găsit-o stricată, dar am reconstruit-o din nou, mergem înainte. Lucrurile bune vor învinge tot timpul oamenii răi."

În ajun de Anul Nou, Constantin Lisnic anunță o campanie de caritate. Antreprenorul spune că din banii colectați va procura cadouri pentru mai multe familii nevoiașe din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!