Fotbal în memoria eroilor de la Nistru
Social 25 iulie 2023, 19:59 | 356

La Chișinău a avut loc un turneu de fotbal în memoria celor care au luptat în războiul de pe Nistru din 1992. Inițiativa aparține Mariei Lupașcu, al cărei soț, Filip Lupașcu, a căzut pe câmpul de luptă. Câștigătoarea mini-turneului a fost desemnată echipa veteranilor Federației Moldovenești de Fotbal.

La turneu au participat echipele de fotbal ale Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, a Federației Moldovenești de Fotbal și a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

ANATOLIE BÂZGU, combatant: "Este un turneu de fotbal organizat de văduva Maria Lupașcu, în memoria celor căzuți pentru independența Moldovei 1992, în special soțului ei Filip Lupașcu, care este decorat cu ordinul Ștefan cel Mare și este un erou al neamului nostru românesc."

MARIA LUPAȘCU, văduva lui Filip Lupașcu: "Mă mândresc fiindcă sunt soția unui erou. Mi-a venit această idee fiindcă este de datoria noastră ca noi să nu îi uităm."

ALEXANDRU GORGAN, veteran de război: "Este o inițiativă frumoasă care se realizează în întărirea memoriei socială a poporului nostru a eroilor, care și-au sacrificat viața pentru țară, pentru neam."

GHENADIE ORBU, fost fotbalist: "Eu cred că noi nu trebuie să uităm istoria, trebuie să vorbim de ia, da noi trebuie să mergem înainte pentru a obține rezultate mai bune pentru țară mă refer la fotbal și cultură."

GHEORGHE FOSA, veteran de război: "Mulțumesc pentru invitație, demult trebuia de făcut acest turneu, dar e bine că sa făcut și nu sunt uitați veteranii de război."

Aproximativ 30 de mii de persoane, militari, polițiști și voluntari au luat parte la războiul din 1992. Circa 300 de persoane și-au pierdut viața.

Opinia ta contează. Comentează!