Jurnalul orei 19, 24 Noiembrie
Jurnalul orei 19:00 24 noiembrie 2023, 21:48 | 975

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Agricultorii renunță, până luni, la acțiunile de protest din centrul Chișinăului. Astăzi, un grup de fermieri a discutat cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Ce au convenit cele două părți și ce urmează să se întâmple în următoarele zile, aflați imediat!

2. Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 1 decembrie. Proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 60 de deputați ai puterii. Cei din opoziție au părăsit sala de plen a Parlamentului.

3. Termenul de depunere a dosarelor privind participarea la concursul pentru funcția de procuror general a fost prelungit până pe 29 decembrie. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor, iar subiectul a fost examinat cu ușile închise.

4. Legislația Republicii Moldova privind aplicarea sancțiunilor internaționale va fi îmbunătățită. Parlamentul a aprobat astăzi, în a doua lectură, modificările legislative privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale.

5. Poliţia din Irlanda a arestat 34 de persoane, după ciocnirile violente, care au izbucnit aseară la Dublin. Manifestațiile stradale au avut loc după ce un individ a rănit cu un cuţit mai multe persoane, printre care trei copii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie