La Filarmonică a avut loc ediția a VII-a a Festivalului Internațional „Jazz'n Chișinău”
Cultură 20 aprilie 2019, 01:03 | 2309

Aseara au rasunat ultimele acorduri ale editiei a saptea a Festivalului International „Jazz'n Chisinau”. Spectatorii au urmarit evolutia a doua formatii, una din Ucraina, „Julinoza Project”, iar cea de-a doua - „Adventure Project”, creata chiar de catre fondatorul festivalului, Valeriu Culea.

Din „Adventure Project”, care a evoluat în cea de-a treia și ultima zi a Festivalului Internațional „Jazz'n Chișinău”, fac parte instrumentiști și vocaliști din mai multe țări, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Republica Moldova. Conaționalii noștri, Violeta Grecu și Ion Vârlan, de exemplu, muncesc în prezent în Italia și, respectiv, Polonia, dar au fost reuniți de către compozitorul și pianistul Valeriu Culea, care este fondatorul și organizatorul festivalului „Jazz'n Chișinău”.

În cea de-a doua zi a festivalului, pe scenă au urcat membrii "TANDEM" PROJECT din Italia și ai trio-ului „DARIA CERNAKOVA”, din care fac parte muzicieni din Rusia și Brazilia.

Datorită acestui festival, publicul din Republica Moldova cunoaște tradițiile, dar și diversitatea muzicii jazz autohtone și internaționale, spune Valeriu Culea.

Unii spectatori ne-au spus că ar fi bine ca în Republica Moldova să se organizeze cât mai multe evenimente de acest fel.

În acest an, participanții la festivalul „Jazz'n Chișinău” vor ajunge și la Soroca, Taraclia și Tiraspol. Evenimentul vine să susțină instrumentiștii și vocaliștii de la noi, care mai apoi colaborează cu artiști din străinătate.

Opinia ta contează. Comentează!