Dmitri Constantinov, percheziționat
Justiţie 21 decembrie 2023, 20:01 | 401

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins astăzi acasă la președintele Adunării Populare din autonomia găgăuză, Dmitri Constantinov. Serviciul de presă al CNA nu a emis vreun comunicat, toată informația fiind publicată de agențiile de presă din regiune. Potrivit lui Constantinov, ofițerii anticorupție l-au percheziționat și pe fiul său, dar și pe angajații unui combinat de alcool din Comrat, al cărui proprietar este.

Dmitri Constantinov a declarat pentru portalul de știri Gagauzinfo că descinderile ofițerilor CNA au început la ora 7:00.

DECLARAȚIILE LUI DMITRI CONSTANTINOV: "Erau 30 de ofițeri, angajați ai CNA. Mi-au deschis dosar pentru escrocherie. Au căutat contracte false. Insinuează că am preluat ilegal combinatul de alcool. Mi-au luat telefonul, computerul soției. Eu le-am oferit tot."

Dmitri Constantinov a calificat acțiunile ofițerilor CNA drept o răfuială politică.

DECLARAȚIILE LUI DMITRI CONSTANTINOV: "M-au atenționat că dacă va fi ales comitetul executiv, vom avea probleme. Am putea să ne pomenim cu un dosar penal pentru escrocherie. M-au avertizat despre acest lucru anterior."

Omul de afaceri Dmitri Constantinov a fost ales președinte al Adunării Populare de la Comrat în februarie 2022. Candidatura lui a fost susținută de 18 deputați ai adunării. Constantinov a indicat în declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2022 un salariu de circa 12,5 mii de lei de la Medelean Agro SRL, o întreprindere care se ocupă cu „fabricarea alcoolului etilic, a producției alcoolice și a berii, păstrarea, comercializarea angro a alcoolului etilic, a producției alcoolice și a berii produse de antreprenorii locali”.

Opinia ta contează. Comentează!