Un preot a legat un câine de mașina sa și l-a târât pe un drum din Anenii Noi
Social 22 iulie 2019, 20:27 | 2400

Un câine a fost legat cu un lanț de mașină și târât pe asfalt. Toată scena a fost filmată în orașul Anenii Noi, iar cel care a pedepsit animalul este preotul Ghenadie Valuța. El a declarat că astfel vrea să apere copiii din localitate. Vă avertizăm: urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de duminică. Din imagini se vede că animalul era rănit și sângera. Preotul Valuța a declarat că acest câine ar fi mușcat un copil.

Ghenadie Valuța ne-a declarat la telefon că animalul s-ar fi speriat de alte mașini în trafic și ar fi început să opună rezistență, de aici și urmele de sânge.

În contextul acestui incident, deputatul Blocului ACUM Radu Marian a sesizat Procuratura, solicitând o investigație. A reacționat și societatea civilă. Preotul Ghenadie Valuța este acuzat de atitudine crudă față de animale.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție din Anenii Noi, Corina Repeșciuc, pe cazul dat a fost pornit un proces contravențional.

Câinele rănit a fost dus la veterinar. În funcție de gravitatea leziunilor, ancheta va decide dacă preotul Mitropoliei Moldovei Ghenadie Valuța va fi tras la răspundere penală. Secretarul mitropolitan Vadim Cheibaş nu ne-a răspuns la apel pentru a comenta situația. 

Opinia ta contează. Comentează!