Vor modificarea legii tutunului
Politic 30 mai 2019, 20:09 | 1191

Blocul ACUM Platforma DA și PAS a elaborat o inițiativa legislativă în domeniul controlului tutunului. Proiectul de lege vine să reglementeze dispozitivele cu tutun încălzit. „Deși aceste produse de tutun sunt dăunătoare că și țigările clasice, accizul este de 11 ori mai mic decât în cazul țigărilor obișnuite”, susțin deputații Blocului ACUM.

Produsele care încălzesc tutunul conțin gudron, nicotină, metale grele, monoxid de carbon și alte substanțe nocive, și cancerigene, care afectează grav sănătatea și provoacă dependența, similar țigărilor obișnuite, atrag atenția deputații Blocului ACUM. Aceștia propun modificări la trei acte normative: Legea privind Controlul Tutunului, Codul Contravențional și Codul Fiscal.

Deputații Blocului ACUM vorbesc de interese politice, care ar sta în spatele promovării țigărilor care încălzesc tutunul.

Am încercat să obținem o reacție de la fostul deputat PD, Corneliu Dudnic, dar acesta a fost inabordabil pe tot parcursul zilei. Ofițerul de presă al Ministerului Finanțelor nu a răspuns la apel pentru a comenta inițiativa Blocului ACUM. Deputații formațiunii au declarat că vor organiza consultări publice, la care îi vor invita pe reprezentanții ministerelor de resort. 

Opinia ta contează. Comentează!