Igor Grosu este noul candidat pentru funcția de premier
Politic 16 martie 2021, 19:22 | 1858

Deputatul PAS Igor Grosu este noul candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunțat astăzi Maia Sandu, după o rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare. În timpul discuțiilor de la Președinție, Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura. Într-un mesaj pe facebook, Durleșteanu a scris că nu-și permite ca numele și reputația ei să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministru. Având în vedere că nu este un candidat, care să fie susținută de o majoritate absolută formalizată, am decis să îl înaintez pe domnul Igor Grosu la funcția de prim-ministru. I-am cerut să pregătească programul și să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament."

Spre finalul consultărilor de la Președinție, Mariana Durleșteanu a postat un mesaj pe facebook, în care a anunțat că se retrage acum, însă nu pleacă din viața publică.

MESAJUL MARIANEI DURLEȘTEANU , fost candidat al majorității PSRM-ȘOR pentru funcția de premier: "Reiterez: Nu sunt ”păpușa nimănui”, așa cum unii din clasa politică încearcă să manipuleze. Am decis să îmi retrag candidatura pentru funcția de prim-ministru. Nu îmi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice. Am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte. Mă retrag acum, însă promit că nu plec din viața publică."

A scris Mariana Durleșteanu pe facebook.

Opinia ta contează. Comentează!