Manifestaţia a fost organizată de un grup de candidaţi, printre care aliaţi ai opozantului Alexei Navalnâi. Inițial, locuitorii Moscovei au fost chemați la o întâlnire a politicienilor cu alegătorii, dar evenimentul s-a transformat într-un marş până la Primăria orașului şi apoi la sediul Comisiei Electorale.

Nemulțumirea oamenilor a fost generată de o decizie a Comisiei Electorale de la Moscova, care a anunţat că majoritatea candidaţilor susţinuţi de opoziţie nu a reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru a participa la alegerile locale ce se vor desfășura pe 8 septembrie. Autoritatea a anulat o mare parte a semnăturilor aduse de candidaţi sub pretextul că ar fi false, acuzaţii respinse de liderii opoziţiei. Poliţia a fost prezentă în număr mare la manifestaţie și a intervenit în forță după ce organizatorii nu au răspuns somaţiilor de a înceta acţiunile de protest. Cel puțin 25 de oameni au fost reținuți.

Liderii opoziției au promis organizarea unor proteste de amploare în următoarele zile, iar activista Liubov Sobol, aliată a opozantului Alexei Navalnâi, a anunţat că intră în greva foamei pentru a denunţa blocarea candidaturii sale din cauza acuzaţiilor de falsificare a semnăturilor.