Țurcan, cu mașină de jumătate de milion
Politic 30 mai 2019, 18:06 | 1922

Consiliul Raional Criuleni a cumpărat un automobil Skoda Superb, care costă peste jumătate de milion de lei. Despre aceasta anunță deputatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS Lilian Carp, potrivit căruia, șefii din raion își permit achiziții scumpe, în timp ce în sate domnește mizeria. Oficialii de la Criuleni spun că mașină Skoda Superb este necesară pentru că cele existente ar fi într-o stare dezastruoasă.

Într-o intervenție pe Facebook, făcută în satul Izbiște, raionul Criuleni, deputatul Lilian Carp declară că președintelui raionului Criuleni, Ion Țurcan, a alocat din bugetul raional peste 770 de mii de lei pentru două mașini, dintre care doar una a costat 552 de mii de lei. Acești bani puteau fi utilizați în altă parte - unde localnicii se confruntă cu o catastrofă ecologică din cauza gunoiului aruncat în locuri neautorizate, comentează Lilian Carp.

Am încercat să obținem o reacție de la președintele raionului Criuleni, Ion Țurcan, însă el nu a răspuns la telefon. Secretarul Consiliului Raional, Diana Rusu, ne-a spus că nu poate oferi informații cu privire la achiziția autoturismului Skoda Superb. Șefa Departamentului economie, investiții și relații externe, Maria Boșcănean, ne-a comunicat că mașinile au fost achiziționate întrucât cele vechi erau într-o stare dezastruoasă. Cât privește problema gunoiului, Boșcănean a declarat că acum se lucrează în acest sens, pentru a întreprinde măsuri. Amintim că, la sfârșitul lunii martie curent, fostul ministru de Interne Ion Ţurcan a fost ales preşedinte al raionului Criuleni, în locul lui Veaceslav Burlac, candidatul PD care a pierdut la alegerile parlamentare în fața lui Lilian Carp. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie