Fără certificat medical la admitere
Social 18 iulie 2019, 20:35 | 1852

Certificatul medical la admiterea in institutiile de invatamant devine inutil. ”Este o birocratie”, considera Ministerul Sanatatii, care a semnat un ordin in comun cu Ministerul Educatiei. Viitorii studenti nu vor mai trebui sa stea in rand pentru a obtine un asemenea document ca sa mearga la universitate, scoala de meserii sau centre de excelenta.

Managerul Centrului Medicilor de Familie nr. 4 din sectorul Buiucani ne-a spus că a primit ordinul respectiv.

Până acum, absolvenții liceelor trebuiau să se programeze la medicul de familie, care completa un formular cu datele personale, vaccinurile, bolile pe care le-a suportat și actuala stare de sănătate a viitorului student.

Acest certificat se prezenta obligatoriu la admitere în instituţia de învăţământ.

Tinerii salută faptul că nu vor mai fi obligați să stea în rând la medic, dar în același timp cred că instituția de învățământ trebuie să cunoască starea de sănătate a studenților.

De ce nu este nevoie de certificatul medical la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior a explicat Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco .

În schimb, ministrul Sănătății vrea ca instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior să aibă informaţii despre starea de sănătate a studenților deja înmatriculaţi.

Ala Nemerenco a mai declarat că certificatul încalcă dreptul studenților la confidențialitate. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie