Zelenski, ales președinte al Ucrainei
Externe 22 aprilie 2019, 17:22 | 1839

Victorie fără emoții pentru actorul Volodimir Zelenski, ales în funcţia de președinte al Ucrainei cu peste 70 la sută din voturi. Novice în politică, Zelenski l-a învins în cel de-al doilea tur de scrutin pe actualul şef al statului, Petro Poroşenko. Cel din urmă și-a recunoscut înfrângerea, dar a adăugat că nu pleacă din politică.

Așa a sărbătorit Volodimir Zelenski rezultatele exit-poll-ului, anunțate imediat după închiderea secțiilor de votare, care îl dădeau câștigător clar al alegerilor prezidențiale, cu peste 70 la sută din voturi.

Victorios, Zelenski a avut un mesaj și pentru fostele țări sovietice.

La scurt timp, în fața susținătorilor săi, președintele în funcție, Petro Poroşenko, şi-a recunoscut înfrângerea, dar a declarat că nu va abandona scena politică. Mai mult, l-a avertizat pe Zelenski că va trebui să facă față unei opoziții puternice.

Fie că au votat pentru Zelenski sau împotriva acestuia, ucrainenii de rând speră că în țara lor va fi mai bine.

Datele oficiale indică faptul că Zelenski s-a impus în toate regiunile Ucrainei, cu excepţia Lvovului. Rata de participare a fost de 62 la sută, cu aproape opt la sută mai puţin decât în primul tur. Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Kiev, rezultatele oficiale ale scrutinului prezidențial de duminică vor fi anunțate pe 30 aprilie.

Opinia ta contează. Comentează!