Cu sechele și concediat ilegal
Social 30 martie 2018, 19:37 | 7598

Un bărbat care a fost bătut în cap, cu o țeavă metalică, de către doi necunoscuți, în 2014, în timp ce era angajat al unei benzinării din raionul Ocnița, cere despăgubiri de la angajator. Omul spune că după acea bătaie are probleme grave de sănătate. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Chișinău. Asta după ce Judecătoria Chișinău i-a respins cererea ca fiind neîntemeiată.

Vladislav Popov nu poate să uite acea noapte de 23 noiembrie 2014, când a fost bătut cu bestialitate, în timp ce se afla lu lucru.

Potrivit lui Popov, atunci când era în comă, în spital, proprietarul benzinăriei l-a concediat, iar în documente a pus semnătura sa, falsificată.

Avocata lui Vladislav Popov susține că poliţia a spus că este vorba despre un ”accident de muncă”, doar că în cazul clientului său, angajatorul nu și-a onorat obligațiile. Mai degrabă, le-a neglijat. Prin urmare, s-au adresat în judecată.

Apărătoarea afirmă că vinovată este întreprinderea, care, potrivit anchetatorilor, nu a respectat toate normele de siguranță a angajatorilor. Clintul său cere acum prejudiciu moral, dobânda de întârziere și venitul ratat după îmbolnăvire.

Juristul întreprinderii nu a fost de găsit pentru o reacție două zile la rând. Avocatul lui Popov s-a adresat în instanță, întrucât Rompetrol a refuzat să plătească indemnizația unică, de 250 de mii de lei, calculată potrivit Legii securităţii şi sănătăţii în muncă, 100 de mii de lei drept prejudiciu moral și peste 100 de mii de lei - prejudiciu ratat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie