Pavel Păduraru de la Jurnal.md a luat Marele premiu la concursul „Reflectarea fenomenului corupției în mass-media”
Social 12 decembrie 2022, 18:23 | 969

Jurnalistul Pavel Păduraru de la Jurnal.md a luat Marele premiu la concursul „Reflectarea fenomenului corupției în mass-media”, organizat de Transparency International Moldova. Colegul nostru a publicat în anul trecut trei investigații, în care figurează personaje cunoscute. Pavel Păduraru speră că materialele vor servi un imbold pentru procurori să deschidă noi dosare și să-i pedepsească pe corupți.

Investigațiile apreciate de juriul concursului au fost: „Împrumutul” - un material despre un deținut de la Penitenciarul nr. 2 Lipcani, care a fost condamnat la peste 18 ani de închisoare, după ce a cerut un împrumut de la Dorin Damir, finul lui Plahotniuc. „Rezoluțiunea” e o altă investigație despre atacul raider asupra companiei de construcții „Glorinal”, dirijat de același Damir, și a treia ”Adevărul despre dosarul Podarilov: Partidul Democrat ar fi încercat să preia controlul asupra traficului de persoane”.

PAVEL PĂDURARU, jurnalist, Jurnal.md: "Totodată, consider că instanțele noastre ar trebui să examineze cu mai multă atenție dosarul privind falimentarea ”Glorinal”, despre care vorbesc în celălalt film, ”Rezoluțiunea”. Scopul activității unui jurnalist constă nu doar în publicarea unor materiale, ci în impactul acestor materiale pentru societate."

Pavel Păduraru este deținător al premiului „Cel mai bun jurnalist al anului” în 2007. Păduraru mai este coautor al serialului documentar „La Hanul Morții”, premiat în cadrul Festivalului internațional de filme documentare ”Cronograf”.

Concursul „Reflectarea fenomenului corupției în mass-media” a fost organizat în cadrul proiectului „Mobilizarea societăţii civile pentru monitorizarea şi sesizarea asupra integrităţii instituţiilor statului şi activităţilor anticorupţie în Moldova” implementat de Transparency International-Moldova cu sprijinul Secţiei Justiţie Penală şi Aplicare a Legii a Ambasadei Statelor Unite la Chişinău. Premierea jurnaliștilor a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos.

Opinia ta contează. Comentează!