Jurnalul orei 15, 19 Martie
Jurnalul orei 15:00 19 martie 2024, 15:59 | 365

Prezentat de Călin Jucovschi

Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, a fost convocat astăzi la Ministerului de Externe, unde i-a fost înmânată o notă de protest în legătură cu deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidenţiale din Rusia. Vasneţov a fost anunțat că unul dintre diplomaţii ambasadei a fost declarat persona non-grata şi trebuie să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis la Aeroportul Chișinău în iunie trecut de către un cetățean din Tadjikistan, a acționat în judecată întreprinderea de stat la care era angajat soțul ei. Femeia solicită achitarea unei indemnizații de deces de peste șapte milioane de lei și un prejudiciu moral de 400 de mii de lei. Reprezentanții aeroportului spun că instituția se va conforma actului judecătoresc, care va fi emis pe acest dosar.

Dosarul fostului deputat PD, Constantin Țuțu, învinuit de îmbogățire ilicită și trafic de influență, va fi examinat pe 2 aprilie. Ședința programată pentru astăzi a fost amânată, deoarece au lipsit ultimii trei martori ai acuzării. Procurorul de caz a cerut audierea unuia din aceștia prin video-conferință, iar pentru alți doi a fost dispusă aducerea silită.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie