Emmanuel Macron a efectuat prima sa vizită în afara Parisului de la semnarea legii și a fost întâmpinat de huiduieli
Externe 20 aprilie 2023, 19:46 | 432

În Franța este astăzi grevă generală pe căile ferate în semn de protest față de adoptarea reformei pensiilor. În estul țării, președintele Emmanuel Macron a declarat că vrea să întoarcă pagina, după ce a promulgat reforma nepopulară a pensiilor fără un vot în Parlament. Macron a efectuat prima sa vizită în afara Parisului de la semnarea legii și a fost întâmpinat de huiduieli, scrie France 24.

Emmanuel Macron a mers în orașul Sélestat, iar faptul că era huiduit, nu l-a împiedicat să discute cu oamenii.

În mulțime s-au aflat și susținători ai liderului de la Elysee. Emmanuel Macron și-a păstrat calmul și și-a apărat reforma, în special, în fața sindicaliștilor din imagini.

EMMANUEL MACRON președintele Franței: "- Trebuie să fim serioși. Suntem o țară cu o populație îmbătrânită. - Afirmați că sindicatele nu sunt serioase? Faptul că o țară întreagă protestează față de reforme nu este ceva serios? - Nu cer altora să ia decizii dificile în locul meu."

În oraș, în preajma fabricii pe care a vizitat-o, Emmanuel Macron era așteptat de către unii oameni, care băteau în oale și tigăi în semn de protest. Nu a părut tulburat, scrie France 24.

EMMANUEL MACRON președintele Franței: "Oalele și tigăile nu sunt ceea ce va permite Franței să avanseze. Într-o situație ca asta, în care nu toți suntem de acord, cu toții avem un nivel de responsabilitate. Noi toți! În cele din urmă, eu am responsabilitatea de a face țara mai puternică, pentru ca să devină mai independentă și mai justă."

Vizita cu pricina e una dintr-o listă lungă. Următoarea oprire a lui Emmanuel Macron este în sudul Franței, unde va vorbi despre educație.

Menționăm că timp de câteva săptămâni au fost proteste în acest stat, în semn de nemulțumire față de faptul că Guvernul a decis să-și asume răspunderea pentru controversata reformă a pensiilor, fără a avea un vot al Parlamentului. Proiectul prevede majorare vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani și a fost contestat de majoritatea populației. Grevele au afectat rafinăriile, transportul public și colectarea gunoiului. După ce a promulgat legea, președintele Franței a avut un discurs televizat în care a declarat că își acordă 100 de zile pentru a vindeca țara și va propune măsuri în mai multe domenii, printre care, condițiile de muncă, ordine publică, educație și sănătate. Vârsta medie de pensionare în Uniunea Europeană este de 65 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!