Centrul AVC, inaugurat la Hâncești
Social 8 aprilie 2024, 20:14 | 1933

La Spitalul raional Hâncești este funcțional, de astăzi, Centrul primar de accident vascular cerebral, pentru care autoritățile au plătit 18 milioane de lei. Este unul dintre cele 13 centre specializate, care urmează a fi deschise și în alte localiăți.

PETRU CIUBOTARU, director al Spitalului raional Hâncești: "Ne bucurăm astăzi de deschiderea secției de imagistică, centrului primar de AVC, tomograf computerizat, aparat de radiologie și reparația totală a secției de terapie intensivă și dotare cu echipament medical."

ALA NEMERENCO, ministru al Sănătății: "Noi chiar mâine prin ordin o să-l activăm. Astfel, o să puteți să acordați asistență medicală, iar ambulanța va prelua inclusiv persoanele care se vor adresa din raioanele adiacente, deci veți acoperi Hâncești, Leova, Basarabeasca și Cimișlia."

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Mă bucur că ministerul în ultimii doi ani a reușit să facă investiții mari. Din câte înțeleg, în ultimii doi ani au fost peste 40 de milioane de lei investiți, doar aici în spitalul dumneavoastră. Repet, aceste lucruri se întâmplă peste tot în țară. Înțeleg că acesta este al șaselea centru AVC care se deschid în țară, din cele 13."

În ultimii doi ani, Spitalul raional Hâncești a fost dotat și cu ventilatoare, monitoare, echipament pentru Secția chirurgie, mese de operație, lămpi și aparate de anestezie.

Opinia ta contează. Comentează!