Jurnalul orei 19, 8 Decembrie
Jurnalul orei 19:00 8 decembrie 2022, 21:44 | 1065

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. România și Bulgaria au ratat șansa de a intra în spațiul Schengen. Austria și Olanda au votat împotrivă, deși Bucureștiul avea sprijinul autorităților de la Amsterdam. Ce s-a întâmplat de fapt.

2. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a primit astăzi cererile de revizuire a tarifelor la energie electrică de la cei doi mari furnizori. În doar câteva ore a și fost aprobată scăderea tarifelor, însă nu la nivelul anunțat de ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu. Despre ce ieftinire este vorba.

3. Moldovagaz anunță erori la întocmirea facturilor pentru luna noiembrie. Au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate socială a unor consumatori diferă de statutul stabilit de Guvern. Ce soluții are instituția vă spunem în câteva clipe.

4. Drepturilor omului sunt grav încălcate în regiunea transnistreană, iar Guvernul de la Chișinău nu face nimic pentru a îmbunătăți situația. Sunt concluziile raportului „Drepturile omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova în anul 2022”, elaborat de Pomo-LEX.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie