Guvernul de la București a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 8 ianuarie
Externe 7 ianuarie 2022, 20:12 | 608

Se complică situația privind pandemia în întreaga Europă. Și Guvernul de la București a prelungit starea de alertă în sănătate cu încă 30 de zile și a introdus măsuri suplimentare de protecție anti-COVID, adaptate la noul val dominat de varianta Omicron. Chiar și unele state, cu sisteme de sănătate puternice, au recurs la măsuri drastice. Despre ce este vorba, vedeți în reportajul ce urmează.

Spitalele din Londra au rămas fără personal medical din cauza COVID. Ministerul Apărării a anunțat că va trimite medici militari pentru a susține sistemul de sănătate. Potrivit autorităților britanice, este vorba de 40 de medici militari şi 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să acopere deficitul de personal medical urmare a îmbolnăvirilor și plasării multor medici în carantină. Anunțul vine după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că executivul speră să depăşească acest nou val fără a impune restricţii suplimentare în Anglia.

Pe de altă parte, autoritățile franceze s-au văzut nevoite să recurgă la măsuri radicale, pentru a evita colapsul sistemului de sănătate. În Franța, medicii infectați vor continua să trateze pacienţii cu COVID. Este prima ţară din Europa ce recurge la o astfel de măsură. Este o măsură de urgenţă ce are drept scop atenuarea lipsei de personal în spitale şi instituţiile medicale franceze, care luptă cu o explozie a numărului de infectări. Noua măsură este valabilă în privința medicilor şi îngrijitorilor doar dacă aceştia sunt complet vaccinaţi şi dacă nu tuşesc sau strănută.

Și Guvernul de la București a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 8 ianuarie, când intră în vigoare noile măsuri de protecție anti-COVID. Purtarea măștii de protecție va fi din nou obligatorie în toate spațiile închise și deschise și nu mai sunt permise măștile textile sau din plastic, ci doar măștile medicale și cele cu grad sporit de protecție. În plus, se mențin restricțiile de participare la activități și evenimente în funcție de specific și de rata de infectare din localitate. De exemplu, restaurantele și cafenelele pot fi ocupate la jumătate din capacitate.

Opinia ta contează. Comentează!