La Chișinău a fost lansat volumul ”Rebeliunea”, o carte despre și pentru actrița Nelly Cozaru
Social 13 februarie 2023, 16:00 | 688

La Chișinău a fost lansat volumul ”Rebeliunea”, o carte despre și pentru actrița Nelly Cozaru. Lucrarea, îngrijită de criticul literar Mircea Ciobanu, scoate în evidență personalitatea actriței, prin prisma unor interviuri și eseuri. ”Este un reper al culturii noastre”, spun cei, care o cunosc pe Nelly Cozaru.

NELLY COZARU, actriță, regizoare: "Este o premieră absolută pentru mine. Acest copil, această carte, care cuprinde atâtea și atâtea interviuri, realizate pe parcursul anilor. Mi-ar plăcea să știu că aceste texte și toată această informație, compune imaginea unei generații și a unor timpuri, pe care le-am trăit, am trecut prin ele și ele ne-au modelat."

SERGIU PRODAN, ministrul demisionar al Culturii: "Ea rămâne a fi pentru mine colega mea și astăzi i-am oferit un buchet de flori, și mi-am amintit, și i-am spus, de fapt a fost un buchet de flori promis în studenție, pe care așa și nu i l-am oferit, pentru că la Moscova, erau foarte scumpe florile. Mă bucur pentru colega mea Nelly, pentru această minunată lansare de carte și de toate succesele de care a dat dovadă."

MIHAI FUSU, actor, regizor: "Cu Nelly ne cunoaștem de mulți ani. Am învățat împreună, am lucrat împreună, continuăm să lucrăm împreună. Am mai descoperit un mare talent, să adune multă lume frumoasă în jurul ei, și faptul că suntem atât de numeroși, și oameni din teatru, și oameni din film, și oameni din literatură, și politicieni, totul vorbește despre faptul că este recunoscută."

IRINA NECHIT, poetă: "Eu am avut norocul să o cunosc din tinerețe, de la debutul ei teatral, în ”Cântăreața cheală”. De atunci, Nelly Cozaru, ne aduce momentul de spectacol, în întreaga viață culturală. Teatralitatea, sărbătoarea, și teatrul ca expresie a celor mai complicate probleme din societate."

MARIA PILCHIN, scriitoare: "Nelly Cozaru este într-adevăr o rebelă, și de aici, ”Rebeliunea”. O rebelă în sensul în care nu merge pe patternuri vechi, mereu inventează, mereu se reinventează."

Regizor de teatru și profesoară de artă scenică, fondator și director al Teatrului Studio „Master Class”, Nelly Cozaru a fost apreciată cu o serie de premii importante. În 2004 i s-a conferit titlul onorific „Maestru în Artă”, iar în 2021 - Premiul președintelui UNITEM pentru pedagogie teatrală.

Opinia ta contează. Comentează!