Guvernul Dăncilă a picat
Externe 10 octombrie 2019, 20:53 | 1207

Guvernul condus de Viorica Dancila a picat. Parlamentul Romaniei a adoptat motiunea de cenzura, initiata de opozitie. Urmeaza consultari intre presedintele Klaus Iohannis si partidele politice pentru formarea unei noi majoritati parlamentare si desemnarea unui nou premier.

Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă cu 238 de voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate. Astfel, Guvernul PSD a fost demis, dar rămâne deocamdată interimar. Imediat după anunțarea votului, fostul premier Viorica Dăncilă și-a trecut în revistă realizările la șefia Executivului.

O reacție rapidă a venit și de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a anunțat că va convoca vineri consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier, care să formeze un nou Cabinet. El a subliniat însă și riscul declanșării alegerilor anticipate, asta dacă Parlamentul va respinge prin vot două Cabinete consecutiv. Până atunci însă, susținătorii opoziției sărbătoresc. Zeci de oameni s-au adunat în fața Parlamentului de la București și au desfăcut o sticlă de șampanie.

În tabără social-democraților români, problemele abia încep. Potrivit presei de la București, patru parlamentari PSD care au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă urmează a fi excluși din partid. 

Opinia ta contează. Comentează!