Peter Michalko, despre aşteptările UE
Politic 10 mai 2019, 21:34 | 1143

Uniunea Europeană așteaptă că atunci, când vor fi constituite, noul Guvern și Parlament de la Chișinău să vină cu angajamente clare. Instituțiile trebuie să aibă termene realiste și să intreprindă acțiuni concrete, care să ofere indicii cu privire la existența unei voințe politice solide pentru corectarea derapajelor recente. Declarația a fost facută de către șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Ambasadorul european a fost întrebat, în cadrul unui interviu pentru Buletinul Informativ al IDIS Viitorul, care ar trebui să fie prioritățile și acțiunile viitorului guvern de la Chișinău, pentru a debloca asistența financiară europeană.

Șeful Delegației UE la Chișinău s-a referit și la realizările Republicii Moldova în implementarea Acordului de Asociere, precum și la modul în care acestea sunt resimțite de către cetățenii moldoveni.

Peter Michalko a mai spus că Uniunea Europeană rămâne un partener și un sprijin pentru societatea civilă și mass-media din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!