Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al Marianei Lucrețeanu, candidat supleant al PAS
Politic 8 august 2023, 20:09 | 580

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care îi revine candidatului supleant de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, Mariana Lucrețeanu. Hotărârea Înaltei Curți intră în vigoare astăzi. Lucrețeanu a preluat fotoliul de parlamentar după ce deputatul PAS Dan Perciun a fost numit în funcția de ministru al Educației și Cercetării.

Mariana Lucrețeanu are 43 de ani, este inginer și e specialistă în relații internaționale. Aceasta are studii superioare în inginerie-chimie și diplomă de master în administrarea afacerilor. Timp de 20 de ani ea s-a aflat în Germania. Locul Marianei Lucrețeanu figurează cu numărul 77 în lista electorală a Partidului Acțiune și Solidaritate de la alegerile parlamentare din 2021.

MARIANA LUCREȚEANU, deputat PAS: "În domeniul ingineriei am făcut cercetări științifice în perioada în care am finalizat facultatea, după care am decis să urmez un masterat în administrarea afacerilor și mi-am dat seama că acest domeniu mă reprezintă mult mai mult. Am lucrat ca dezvoltator de afaceri sau manager de proiecte în diferite instituții și organizații."

Grupul parlamentar PAS deține 63 de mandate în Parlament.

Opinia ta contează. Comentează!