Premierul Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți oficiali americani la Washington
Politic 19 septembrie 2019, 19:57 | 1827

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere, la Casa Albă, cu vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence. Într-un comunicat al instituției se arată că ei au discutat, printre altele, despre dezvoltarea economică a Republicii Moldova și securitatea energetică. La Washington, Maia Sandu s-a întâlnit cu alți oficiali americani, printre care și doi congresmeni.

Potrivit comunicatului de la Casa Albă, Mike Pence a reiterat sprijinul continuu al Statelor Unite pentru noul guvern al Republicii Moldova și a exprimat speranța că va rămâne angajat să continue eforturile pentru implementarea reformelor.

La Washington, premierul Maia Sandu s-a întâlnit cu congresmenii Pete Olson și David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului. Într-un comunicat al Guvernului scrie că David Price a declarat că Statele Unite ale Americii vor continua să susțină Republica Moldova și că e nevoie să se demonstreze că s-au făcut progrese vizibile în domeniul democratizării. Iar Maia Sandu a cerut sprijinul Statelor Unite ale Americii în investigarea fraudei bancare și susținere pentru mass-media independentă. Premierul s-a mai întâlnit cu Tim Morrison, membrul Consiliului Național de Securitate. La Pentagon, Maia Sandu a fost întâmpinată cu o fanfară, care a intonat imnul Republicii Moldova.

La Washington, Maia Sandu s-a întâlnit și cu Ivanka Trump, consilierul președintelui american. Potrivit unui comunicat al Guvernului, acestea au discutat despre reformele anticorupție, atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova, promovarea implicării femeilor în afaceri și politică și asigurarea oportunităților egale pentru toți cetățenii. Din delegația Republicii Moldova a făcut parte ministrul de Interne Andrei Năstase, ministrul de Externe Nicu Popescu, ministrul Finanțelor Natalia Gavrilița, consilierul premierului pe Afaceri Externe Vladislav Kulminski și consilierul pe Securitate și Apărare, Victoria Roșa.   

Opinia ta contează. Comentează!