Jurnalul orei 15, 29 Februarie
Jurnalul orei 15:00 29 februarie 2024, 20:45 | 526

Prezentat de Călin Jucovschi

Parlamentul a denunțat astăzi încă trei acorduri încheiate pe platforma CSI ce vizează colaborarea în domeniul militar și cel al combaterii terorismului. Denunțarea acordurilor nu a fost susținută de deputații din opoziție.

Circulația banilor în numerar va fi limitată. Parlamentul a aprobat astăzi, în lectură finală, un proiect de lege ce impune restricții atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Autoritățile susțin că în acest fel vor să combată corupția, evaziunea fiscală și concurența neloială.

Deputații socialiști și comuniști sunt selectivi atunci când decid pentru cine să țină sau nu un minut de reculegere, mai ales când e vorba de subiecte care ar putea să deranjeze regimul de la Kremlin. Un astfel de episod a avut loc și astăzi la ședința plenară a Parlamentului. Legislatorii BCS s-au ridicat în picioare în memoria oamenilor uciși în cei doi ani de război ruso-ucrainean, dar nu au făcut același gest pentru pricipalul oponent politic al lui Putin, care a murit în închisoare în codiții suspecte. Nu i-au aplaudat nici pe veteranii războiului de la Nistru, care au venit în Parlament.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie