Volodimir Zelenski a denunţat astăzi ceea ce el a numit lipsa de ''unitate'' a ţărilor occidentale
Externe 25 mai 2022, 15:32 | 917

Volodimir Zelenski a denunţat astăzi ceea ce el a numit lipsa de ''unitate'' a ţărilor occidentale în faţa războiului declanşat de Rusia, în urmă cu peste trei luni. În același timp, Zelenski a promis că ţara sa nu va ceda teritorii în schimbul păcii. ''Ucraina va lupta până când îşi va recupera întregul teritoriu'', a subliniat liderul de la Kiev.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Ei trebuie să știe că Ucraina e o parte din lumea lor, că s-au unit nu doar cu Ucraina, dar cu un stat care este la același nivel cu statele europene. Deocamdată, nu simțim asta. Nu am simțit asta când nu ne-au acceptat în NATO. Suntem ajutați, iar pentru asta suntem recunoscători președintelui Biden, dar pe lângă președintele Biden, noi ne aflăm pe continentul european și trebuie să primim ajutor de la Europa unită. Am luptat pentru închiderea spațiului aerian, iar pas cu pas această problemă a rămas uitată. Ei (Europa - n.n.) au uitat, iar noi nu am uitat. În fiecare zi suntem bombardați aerian."

Este Occidentul unit? Nu. și-a exprimat regretul şeful statului ucrainean în intervenţia sa, prin legătură video, într-o conferinţă organizată de Fundaţia Victor Pinciuk în marja Forumului Economic Mondial de la Davos. ”Vom avea avantaj asupra Rusiei atunci când vom fi toţi cu adevărat uniţi'', a subliniat preşedintele ucrainean. Volodimir Zelenski s-a declarat ''recunoscător'' faţă de omologul său american Joe Biden, pentru un nou ajutor financiar în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

În alt context, Zelenski a promis că ţara sa nu va ceda teritorii în schimbul păcii. ''Ucraina va lupta până când îşi va recupera întregul teritoriu'', a spus Zelenski.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "La această etapă (negocieri - n.n.) putem trece îndată ce vom înțelege că Federația Rusă va demonstra că vrea să pună capăt războiului sângeros și să utilizeze căile diplomatice. Asta e posibil dacă Federația Rusă va demonstra măcar ceva. Când spun „măcar ceva” am în vedere inclusiv retragerea trupelor rusești la pozițiile din 24 februarie."

El s-a declarat că va discuta doar cu Putin. ''Pot vorbi doar cu preşedintele în mod direct, fără intermediari, fără mediatori'', a accentuat Zelenski, în opinia căruia în prezent Rusia nu negociază în mod serios, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!