Jurnalul Sportiv, 23 Decembrie
Sport 23 decembrie 2022, 20:47 | 874

Președintele Federației franceze de fotbal se va întâlni săptămâna viitoare cu Didier Deschamps pentru a discuta despre viitorul acestuia ca selecționer al echipei naționale, scrie joi ziarul Ouest-France, citat de AFP la patru zile după ce francezii au fost învinși de Argentina în finala Cupei Mondiale 2022. Potrivit Ouest-France, Le Graet pare tentat să-i prelungească lui Deschamps contractul până la EURO 2024, scrie Agerpres. Așa cum se întâmplă după fiecare mare competiție de zece ani, de când Deschamps este selecționer, cei doi se vor întâlni în orașul Guingamp, în provincia Bretania, unde locuiește Le Graet, pentru a face un bilanț sportiv și logistic și a vorbi despre viitor.

Mircea Lucescu, antrenorul de 77 de ani al celor de la Dinamo Kiev, a recunoscut că a fost ofertat în ultima perioadă și că ar fi putut pleca de la cârma ucrainenilor, însă a decis să continue în semn de respect față de oamenii de acolo. Lucescu a declarat că oferta a venit din Turcia, de la conducerea celor de la Fenerbahce. ”Nu-i pot trăda pe acești oameni. Fenerbahce m-a vrut, dar am spus nu. Locul meu este aici. După aproape un an de război, conflictul pare ceva normal acum”, a punctat tehnicianul. Mircea Lucescu este din 2020 pe banca celor de la Kiev, însă ultimul an a fost unul dificil în contextul izbucnirii războiului din Ucraina. Dinamo Kiev a cucerit cu antrenorul român titlul de campioană a Ucrainei în sezonul 2020-2021, iar în actuala ediție se află pe poziția a treia în clasament, având acumulate 30 de puncte după 15 etape.

Atacantul francez Antoine Griezmann este dorit de Manchester United, iar clubul englez a transmis o ofertă către Atletico Madrid. Potrivit fichajes.com, Manchester United a oferit 60 de milioane de euro (52,5 milioane de lire sterline) pentru Griezmann. Francezul ar urma să primească o creștere de salariu considerabilă, de la 8 milioane de euro anual la 12 milioane de euro net pe sezon. Amintim că Manchester United caută un atacant în această iarnă, după rezilierea contractului cu Cristiano Ronaldo. În sezonul 2022-2023, Antoine Griezmann a reușit șase goluri și cinci pase decisive în 21 de meciuri pentru Atletico Madrid. Contractul fotbalistului cu clubul spaniol este valabil până în vara anului 2023. La Cupa Mondială din Qatar, Griezmann a reușit trei pase de gol în șapte meciuri pentru Franța, care a fost învinsă de Argentina în marea finală.

Benfica Lisabona a refuzat o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Enzo Fernandez, cel mai bun tânăr jucător de la Mondialul din Qatar. Din câte se pare, suma a fost oferită de Real Madrid. Argentinianul a ajuns la Lisabona în vara acestui an și s-a bucurat de o primă parte spectaculoasă de sezon, echipa sa fiind neînvinsă atât în campionat, cât și în Europa. Fernandez a reușit 3 goluri și 4 pase decisive, reușind prestații peste așteptări, apoi a strălucit la Cupa Mondială, unde și-a ajutat naționala să câștige titlul suprem. Grație prestațiilor din Qatar, el a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului final. Enzo Fernandez, adus de la River Plate în schimbul a 12 milioane de euro, are contract cu Benfica până în 2027, iar în prezent are o cotă de piață de 35 de milioane de euro. Totuși, Benfica își permite să țină de preț, în contextul în care gruparea din Lisabona a devenit unul dintre cele mai profitabile cluburi din lume în ultima decadă. "Vulturii" au depășit borna de un miliard de euro din cedările de jucători în ultimii 10 ani. Doar în ultimii 5 ani, oficialii clubului au vândut 15 jucători în valoare de 627 de milioane de euro.

Pauza generată de Cupa Mondială le-a priit de minune forțelor din Anglia, iar spectacolul a revenit la primul meci tare între echipele din Premier League. Manchester City și Liverpool au oferit o partidă agreabilă în 16-imile de finală ale Cupei Ligii. Meciul de pe Etihad a început fulminant, cu Haaland ratând o ocazie mare în primele secunde. Norvegianul nu a mai ratat ținta în minutul 10, când a finalizat în stilul său caracteristic o centrare perfectă a lui Kevin de Bruyne. Liverpool a replicat în minutul 20 prin puștiul Fabio Carvalho, care a egalat după o fază care a făcut șah mat apărarea "cetățenilor", pasatorul decisiv fiind James Milner. Partea secundă a început la fel ca prima. Mahrez a făcut 2-1 pentru gazde în minutul 47. "Cetățenii" nu au apucat să se bucure prea mult de reușita algerianului, pentru că Salah a egalat, reluând elegant în poartă, după ce a fost servit excelent de Darwin Nunez. În minutul 58, City a trecut din nou în avantaj. De Bruyne a reușit al doilea assist al serii, centrând ideal la golul lui Nathan Ake. "Cormoranii" au revenit de două ori după ce au fost conduși, dar nu au mai reușit și a 3-a oară. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-2, iar City a devenit a 8-a echipă calificată în sferturile Cupei Ligii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie