Jurnalul orei 19, 12 Mai
Jurnalul orei 19:00 12 mai 2023, 21:07 | 905

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Examinarea sesizării privind verificarea legalității Partidului Șor continuă pentru a treia zi la Curtea Constituțională. La ședința de astăzi și-au prezentat pledoariile reprezentanții formațiunii politice. La Înalta Curte și-a făcut apariția inclusiv deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, aflată în arest la domiciliu. Ce a spus aceasta.

2. Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, a prezentat în Parlament raportul insituției pentru anul trecut. Acesta s-a arătat nemulțumit de relațiile CNA cu Procuratura Generală. Care a fost răspunsul procurorilor.

3. Autoritățile responsabile de securitate, în perioada desfășurării Summitului Comunității Politice Europene, vor efectua pe 14 mai o simulare generală a evenimentului programat pentru ziua de 1 iunie. Astfel, duminică, pe unele artere din capitală accesul va fi restricționat. În ce sectoare circulația va fi afectată.

4. Premieră în Regatul Unit. Primele autobuze fără șofer vor fi lansate pe linie în Scoția. Operatorii serviciului spun că își propun să transporte mii de oameni, săptămânal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie